Menu

H Ε.Ε. ρίχνει το μπαλάκι σε τράπεζες για «πονοκέφαλο» $134 τρισ. από το Brexit

H Eυρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε να συζητήσει τις εκκλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για μια νομοθετική αντιμετώπιση της απειλής που θέτει το Brexit για χρηματοοικονομικά συμβόλαια τρισεκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας στις τράπεζες και στους ασφαλιστές να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις, ανέφερε πως ο ιδιωτικός

...
Read more...

ΤτΕ: «Τσίμπησε» η ζήτηση για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια το Q1

Το α΄ τρίμηνο του 2018, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2017, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου, σημειώνει η Τράπεζα της Ελλάδας.

Επιπλέον, οι τράπεζες αν

...
Read more...

Citi: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

Υψηλότερες τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, πλην της μετοχής της Εθνικής, θέτει η Citi σε έκθεσή της για τον κλάδο.

Ο οίκος διατηρεί σύσταση «buy» για τον τίτλο της Alpha Bank, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 2,68 από 2,16 ευρώ, ενώ διατηρεί «neutral» για τις μετοχές των τριών συστημικών τραπεζών.

Ειδικότερα για την Τράπεζα Πειραιώς, θέτει νέ

...
Read more...

Stop στις υπερπροβλέψεις για το απόθεμα των «κόκκινων» δανείων

«Παγώνει», όπως όλα δείχνουν, ο σχεδιασμός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας να εκδώσει οδηγία, με την οποία θα υποχρέωνε τις τράπεζες να σχηματίσουν, σε βάθος χρόνου, προβλέψεις για το 100% της αξίας των υφιστάμενων μη εξυπηρετούμενων δανείων, ανεξαρτήτως της αξίας των εξασφαλίσεων.

Η σχετική πρόθεση είχε γίνει γνωστή σχεδόν ταυτόχρονα με την έκδο

...
Read more...

Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα: Η πώληση εξπρές και το ενδιαφέρον της Ελληνικής

Ασκήσεις ισορροπίας επιχειρούνται από το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, καθώς από τη μία πλευρά επιζητείται η άμεση πώληση της Συνεργατικής Τράπεζας με παράλληλη γενναία εισροή κεφαλαίων στο τοπικό τραπεζικό σύστημα και από την άλλη, η οποία λύση θα πρέπει να τύχει της σύμφωνης γνώμης της Κεντρικής Τράπεζας και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (

...
Read more...

Επιχειρηματικά δάνεια: «Καλές, αλλά λίγες» οι κινήσεις των τραπεζών

Διστακτικά και ιδιαίτερα επιλεκτικά ξεκίνησαν και φέτος οι προσπάθειες των τραπεζών να αυξήσουν τις δανειοδοτήσεις τους προς τις εγχώριες επιχειρήσεις, καθώς τα ποσοστά μεταβολής των χορηγήσεων υπολείπονται ακόμη και των φτωχών περυσινών επιδόσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017 και του πρώτου φετινού διμήνου (βλέπε παρατιθέμενο πίνακα), η πιστωτικ

...
Read more...

Πέντε προαπαιτούμενα για άρση των capital controls

Με αργά και σταθερά βήματα, ακόμη κι αν η ελληνική οικονομία εξέλθει από το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να γίνει η πλήρης άρση των capital controls, τα οποία σε περίπου 70 ημέρες κλείσουν 3 χρόνια «ζωής».

Τραπεζικές πηγές τονίζουν ότι για να σφραγιστεί η απελευθέρωση των τραπεζικών συναλλαγών εντός και

...
Read more...

Εθνική Τράπεζα: Ο Andrew McIntyre μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, και κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων, ο κ. Andrew McIntyre εξελέγη ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το Καταστατικό της Τράπεζας και το υφιστάμενο πλαίσιο αρχών ε

...
Read more...

EKT: Σενάριο απόσυρσης των μέτρων για παλιά NPLs

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει κατά πόσον θα βάλει στο ράφι τους κανόνες που θα ανάγκαζαν τις τράπεζες να βάλουν στην άκρη περισσότερα χρήματα για την κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μετά την κριτική που δέχθηκε. 

Η δέσμη των κανόνων, η οποία αναμενόταν να τεθεί σε ισχύ το Μάρτιο, έχει παρουσιαστεί ως ένας από τους πυλώνες για την μείω

...
Read more...

Η ΕΚΤ προειδοποιεί τράπεζες και ελεγκτές για την εφαρμογή του IFRS9

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποίησε τις τράπεζες πως ελέγχει τα κέρδη τους του 2017 προκειμένου να διασφαλίσει πως δεν εκμεταλλεύτηκαν με ανάρμοστο τρόπο τον νέο κανόνα για τα λογιστικά πρότυπα προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν το πλήγμα από τις απώλειες των δανείων, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Η εφημερίδα, επικαλείται επισ

...
Read more...

Βράβευσε τους καλύτερους απόφοιτους Λυκείου η Eurobank

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018) στην Παλαιά Βουλή η βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.

Φέτος, «Η Μεγάλη Στιγμή για την

...
Read more...

Alpha: Γιατί δεν ανεβαίνει ο πληθωρισμός παρά την ανάκαμψη;

Παρά τη σταδιακή συμπίεση του ποσοστού ανεργίας, στο πρώτο τρίμηνο του 2018, δεν παρατηρούνται σημάδια αναζωπυρώσεως του πληθωρισμού, σημειώνει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο της δελτίο για την οικονομία, επιχειρώντας να ερμηνεύσει τους παράγοντες που επηρεάζουν αυτήν την εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό αν

...
Read more...

BBG: Λάθος συναλλαγή 28 δισ. ευρώ από Deutsche Bank!

Λάθος σε μία πληρωμή ρουτίνας έκανε τον περασμένο μήνα η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, όταν έστειλε 28 δισ. ευρώ σε χρηματιστήριο, στο πλαίσιο των καθημερινών συναλλαγών της σε παράγωγα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Το λάθος ανακαλύφθηκε γρήγορα και δεν υπήρξε κάποια οικονομικ

...
Read more...

ΤτΕ: Υποχώρησε κατά €1,5 δισ. η χρηματοδότηση από ELA

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) κινήθηκε χαμηλότερα και το Μάρτιο. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, η χρήση του ELA υποχώρησε στα 13,55 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου από τα 15,05 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου. 

Σημειώνεται ότι στις αρχές Απριλίου μειώθηκε το όριο χρήσης του ELA κατά 1,9

...
Read more...

Αναβαθμίζει Eurobank και Εθνική η BofA

Στις πληροφορίες ότι οι ελληνικές τράπεζες περνούν τα stress test στέκεται η Bank of America/ML, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμα γνωστές. Υπενθυμίσει προηγούμενη έκθεσή της με την οποία επεσήμανε ότι το πρόβλημα των κόκκινων δανείων παραμένει τεράστιο αλλά και το ότι το πακέτο εργαλείων της Κομισιόν για τη μείωσή τους ίσω

...
Read more...

Τρ. Πειραιώς: Συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Υπεγράφη νέα Σύμβαση συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), μετά τη διεξαγωγή σχετικού διαγωνισμού.

H Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει την εξυπηρέτηση των συναλλαγών τόσο του ΔΣΘ, όσο και των Δικηγόρων – Μελών του, προσφέροντας τις παρακάτω Υπηρεσίες:

Διαχείριση Διαθεσίμων ΔΣΘ

• Πληρωμή Μερισμάτων στα

...
Read more...

ΕTE: Μόλις 1 στους 20 δανειολήπτες είπε «ναι» σε κούρεμα… 70%

Το 4%-5% των δανειοληπτών, ήτοι 8.000-10.000 ανταποκρίθηκαν στα ειδοποιητήρια που απέστειλε σε 200.000 κατόχους μη εξυπηρετούμενων δανείων η Εθνική Τράπεζα και στα οποία τους καλεί να ρυθμίσουν το δάνειό τους, πριν αυτό περάσει στον έλεγχο κάποιου ξένου fund καθώς τα εν λόγω δάνεια βρίσκονται στο προς πώληση πακέτο, με τον τίτλο «Earth».

Πηγές τονί

...
Read more...

Morgan Stanley: Άλμα 40% στα κέρδη του α΄ τριμήνου

Άνοδο 40% στα κέρδη τριμήνου ανακοίνωσε ότι είχε η MorganStanley, βοηθούμενη από τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή και την αύξηση στα έσοδα του trading λόγω μεταβλητότητας στην αγορά.

Τα έσοδα της τράπεζας αυξήθηκαν στα 2,58 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2018 (που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου) από 1,84 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία κέρδ

...
Read more...

Πουλά το 9,88% της Αττικής Οδού η Πειραιώς

Διαγωνισμό για την πώληση του 9,88% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Αττική Οδός» τρέχει, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ισολογισμού της, μέσω της αποεπένδυσης από μη τραπεζικές συμμετοχές.

Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε ώριμο στάδιο καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία του ελέγχου, μέσω virtua

...
Read more...

Lloyds: Ετοιμάζει περικοπή 1.230 θέσεων εργασίας

Η Lloyds ανακοίνωσε σχέδια για την περικοπή 1.230 θέσεων εργασίας και το κλείσιμο 49 υποκαταστημάτων, στην πρώτη κίνηση της βρετανικής τράπεζας να εφαρμόσει ένα στρατηγικό τριετές σχέδιο που παρουσίασε το Φεβρουαρίου για μείωση του κόστους.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα ανέφερε πως θα δημιουργήσει 925 νέους ρόλου

...
Read more...
Subscribe to this RSS feed