Menu

Στουρνάρας: Μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος τα μνημόνια

«Αναμφισβήτητη» χαρακτήρισε την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», σημειώνοντας παράλληλα, ότι εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα «οι αγορές θα μας εγκαταλείψουν».

Read more...

Η αύξηση των χρηματοδοτήσεων είναι η μεγάλη πρόκληση των ελληνικών τραπεζών

Το μεγάλο ζητούμενο για τις τράπεζες είναι η επιστροφή στις πραγματικές τραπεζικές εργασίες, δηλαδή στις χρηματοδοτήσεις και αυτό εξαρτάται περισσότερο από την αύξηση της ζήτηση από πλευράς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αναφέρει επιτελικό στέλεχος συστημικής τράπεζας.

Read more...

«Μαχαίρι» 50% στα τραπεζικά καταστήματα

Στην μείωση των καταστημάτων τους κατά 50% θα προχωρήσουν οι τράπεζες την επόμενη διετία στο πλαίσιο συρρίκνωσης του λειτουργικού κόστους με στόχο την τόνωση των εσόδων τους, δηλαδή της κερδοφορίας, αλλά και της προσαρμογής τους με τις επιταγές της νέας ψηφιακής εποχής.

Τα business plan των τραπεζών προβλέπουν ότι τη διετία 2019-2020 θα κλείσουν συν

...
Read more...

CNBC: Το πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες είναι η Ιταλία και όχι η Τουρκία

Η ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 10/8, δεν έκρυψε την ανησυχία της για το κίνδυνο η οικονομική κρίση στην Τουρκία να δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Read more...

Τρ. Κύπρου: Φαβορί η Apollo για χαρτοφυλάκιο NPEs

Στην τελική ευθεία εισέρχεται, όπως όλα δείχνουν, ο διαγωνισμός πώλησης για μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της Τράπεζας Κύπρου, ονομαστικής αξίας 5 δισ. ευρώ (project Helix).

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαβορί για να αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής και να πάρει περίοδο αποκλειστικής διαπραγμάτευσης είναι η Apollo Global Management, καθώς η δεσμευτική της

...
Read more...

Αμελητέα η ελληνική τραπεζική έκθεση στην Τουρκία

Οι ελληνικές τράπεζες δέχονται ισχυρό πλήγμα με αφορμή τις εξελίξεις στην Τουρκία, την κατάρρευση της λίρας και των φόβων που υπάρχουν για το τουρκικό τραπεζικό σύστημα.

Οι φόβοι για πιθανή μετάσταση στη χώρας μας, αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και η πίεση στα ιταλικά ομόλογα δείχνουν ικανά να συνεχίσουν να επηρεάζουν έντονα αρνητικά τις εγχώριες

...
Read more...

Ελληνική Τράπεζα: Συμφωνία εγγραφής με Emma Alpha στην ΑΜΚ

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε πως έχει συνάψει συμφωνία εγγραφής με την Emma Alpha, η οποία έχει δεσμευτεί να εγγραφεί για μετοχές για το συνολικό ποσό των €50 εκατομμυρίων για τις οποίες δεν θα γίνει εγγραφή από μετόχους της Εταιρείας στην επερχόμενη έκδοση δικαιωμάτων.

Όπως έχει ανακοινωθεί προηγουμένως, η έκδοση δικαιωμάτων αποτελεί μέρος της προ

...
Read more...

Το δύσκολο στοίχημα των «ανοικτών αγορών» για τις τράπεζες

Στα 15 δισ. ευρώ ανέρχεται η ρευστότητα που έχουν αντλήσει οι ελληνικές τράπεζες από την διατραπεζική αγορά repos και περίπου 2 δισ. ευρώ από ενέχυρα όπως τιτλοποιημένα δάνεια και καλυμμένες ομολογίες.

Το στοίχημα εφεξής είναι, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η περαιτέρω αύξηση της ρευστότητας μέσω της διατραπεζικής με εργαλεία τα ενέχυρα που επιστρέφο

...
Read more...

Τράπεζες: Τα κρίσιμα ραντεβού του Σεπτεμβρίου

Κρίσιμα ραντεβού με μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις περιμένουν τις τράπεζες από τον Σεπτέμβριο καθώς το μέτωπο της εξυγίανσης υπερδανεισμένων, πλην όμως βιώσιμων εταιρειών εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς, παρά τη μεγάλη σημασία που έχει για την οικονομία.

Τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ, δείχνουν ότι έχει βελτιωθεί η συνεργασία των τραπεζών για την α

...
Read more...

Ερχονται τραπεζικά πωλητήρια σε 5.000 ακίνητα

Στην πώληση 5.000 ακινήτων, με την μορφή πακέτων ανά τράπεζα, αναμένεται να προχωρήσουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες οι ελληνικές τράπεζες. Η κίνηση έρχεται σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστούν με τις εντολές που έχουν λάβει από τις εποπτικές αρχές βάσει των οποίων δεν πρέπει να διακρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα ακίνητα στα χαρτοφυλάκιά το

...
Read more...

Goldman Sachs: Η υποχώρηση της τουρκικής λίρας απειλή για τα αποθέματα των τραπεζών

Μια περαιτέρω υποχώρηση του τουρκικού νομίσματος προς τα επίπεδα των 7,1 λιρών ανά δολάριο θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να διαβρώσει τα κεφαλαιακά αποθέματα των τραπεζών της χώρας, προειδοποίησε η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.

Read more...

Τράπεζες: Νέο κάλεσμα για εθελοντικές παραδόσεις ακινήτων

Την ύστατη λύση της εθελοντικής παράδοσης του ακινήτου που συνδέεται με κόκκινο καταγγελμένο στεγαστικό ή εταιρικό δάνειο επιστρατεύουν οι τράπεζες με στόχο μια «φιλική διευθέτηση», ένα βήμα πριν βγει το ακίνητο στον πλειστηριασμό. Πρόκειται σύμφωνα με τους τραπεζίτες για την τελευταία ευκαιρία που θα δοθεί σε χιλιάδες δανειολήπτες καθώς το 2019 τα

...
Read more...

Πώς βλέπουν οι τραπεζίτες το τέλος του waiver

Την επόμενη ημέρα μετά το waiver σκιαγραφούν οι ελληνικές τράπεζες, χαιρετίζοντας από τη μία πλευρά το άνοιγμα στις αγορές και συνειδητοποιώντας από την άλλη, τι μπορεί να σημαίνει αυτό από πλευράς άντλησης κεφαλαίων, αλλά και κόστους, ειδικά όταν ακόμη είμαστε μακριά ως χώρα από την αναβάθμισή μας στο ΒΒΒ από τους ξένους οίκους.

Read more...

Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις σε ρωσική τράπεζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα κυρώσεις στην ρωσική εμπορική τράπεζα Agrosoyuz που έχει έδρα την Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι προέβη σε συναλλαγές με φυσικό πρόσωπο που βρίσκεται στην λίστα των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Ουάσινγκτον στη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μ

...
Read more...

Βράβευση για την Ελληνική Τράπεζα από το περιοδικό Global Finance

Ανάμεσα στις Καλύτερες Ψηφιακές Τράπεζας του κόσμου κατατάσσεται η Ελληνική Τράπεζα για το 2018, σύμφωνα με έγκριτο περιοδικό Global Finance, με έδρα την Νέα Υόρκη, αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Στόχος των βραβείων είναι να τιμήσουν τραπεζικούς οργανισμούς για τα εξαιρετικά τους επιτεύγματα στην ψηφιακή τραπεζική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι

...
Read more...

Στην doBank η διαχείριση κόκκινων δανείων 1,8 δισ. ευρώ

Οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) προέβησαν την 31.07.2018 στη σύναψη μιας καινοτόμου για τα διεθνή δεδομένα συμφωνίας συνεργασίας με την κορυφαία εξειδικευμένη διαχειρίστρια εταιρία δανείων doBank S.p.A (doBank).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, «η συμφωνία

...
Read more...

ΔΝΤ: Τέλος στο σενάριο των 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες

Την ανάγκη επιθετικότερης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) μέσω διαγραφών, πλειστηριασμών αλλά και μακροπρόθεσμου ορίζοντα ρυθμίσεων, τονίζει στην Έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και αφήνει σαφείς «αιχμές» για τα πρόσφατα stress tests. Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το Διεθνές Νομισματικό

...
Read more...

Credit Suisse: Αύξηση 114% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου

Καθαρά κέρδη ύψους 647 εκατ. ελβετικών φράγκων, αυξημένα κατά 114% σε ετήσια βάση και σημαντικά υψηλότερα από τα 550 εκατ. φράγκα που ανέμεναν οι αναλυτές, ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο η Credit Suisse.

Read more...

Αναβάθμισε το outlook για τις τράπεζες η Moody's

Σε θετικό από σταθερό αναβάθμισε το outlook του ελληνικού τραπεζικού συστήματος η Moody's, εκτιμώντας ότι τα ρίσκα χρηματοδότησης και ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών θα βελτιωθούν τους επόμενους 12-18 μήνες, εν μέσω βελτιούμενου αλλά ακόμη προβληματικού λειτουργικού περιβάλλοντος.

Read more...

Moody’s: Διαχειρίσιμη για τις τράπεζες η άρση του waiver

Η μείωση της έκθεσης των ελληνικών τραπεζών στον ELA είναι πιστωτικά θετική, καθώς βελτιώνει τη ρευστότητα και το προφίλ χρηματοδότησης με χαμηλότερη εξάρτηση από την κεντρική τράπεζα και μειωμένο κόστος, τονίζει η Moody’s σε ανάλυσή της.

Η έκθεση έρχεται μετά την απόφαση της ΕΚΤ να κατεβάσει το «ταβάνι» χρηματοδότησης μέσω του έκτακτου μηχανισμού κ

...
Read more...
Subscribe to this RSS feed