Menu

Όχι άλλη μείωση θέσεων εργασίας στην Εθνική Τράπεζα!

Η πίεση της Εθνικής Τράπεζας προς τους εργαζόμενους για ¨οικειοθελή¨ αποχώρηση έχει πάρει από το καλοκαίρι τρομακτικές διαστάσεις. Πρόκειται για την κρυφή εθελούσια που έχουμε καταγγείλει από το  καλοκαίρι και που αποτελεί, σύμφωνα με στελέχη της ΕΤΕ, συνέχεια του προγράμματος του2016, η οποία μάλλον δεν τελείωσε ποτέ. Μέσα σε 9 μήνες έχουν φύγει πάνω από 500 συνάδελφοι, οι περισσότεροι νέοι χωρίς θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με κόστος 40 εκ. ευρώ περίπου. 
Read more...

Πολλαπλά οφέλη από την αποδοχή καρτών «βλέπουν» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Έρευνα της Mastercard για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης αποτυπώνει τα οφέλητων ηλεκτρονικών συναλλαγών αλλά και τα εμπόδια για την περαιτέρω διείσδυσήτουςστηναγορά

Read more...

Το νέο Προεδρείο της ΟΤΟΕ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ (που εκλέχτηκε από το Γενικό Συμβούλιο στις 10/12/2018), στην πρώτη συνεδρίασή της μετά το 32ο Συνέδριο του κλάδου, προχώρησε σήμερα στην συγκρότησή της σε σώμα και εξέλεξε το Προεδρείο της συνδικαλιστικής οργάνωσης των τραπεζοϋπαλλήλων.

Read more...

Fitch: Καλύτερο το τοπίο για τις ελληνικές τράπεζες

Σταθερό outlook διατηρεί για τις ελληνικές τράπεζες η Fitch, εξηγώντας ότι αυτό αντανακλά τις εκτιμήσεις της για σταδιακή επιδιόρθωση των ισολογισμών, περιλαμβανομένης της συνολικής ρευστότητας, της ποιότητας ενεργητικού και της εταιρικής διακυβέρνησης. Ωστόσο, τονίζει, περιορίζονται από «ιδιαίτερα αδύναμη» ποιότητα ενεργητικού και την υψηλή κεφαλα

...
Read more...

Δράσης κοινωνικής ευθύνης από την Alpha Bank

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank “Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο και στο Θέατρο”, περισσότερα από 100 παιδιά που φιλοξενούνται σε επτά ιδρύματα παρακολούθησαν και φέτος τα Χριστούγεννα θεατρικές παραστάσεις και συμμετείχαν σε χριστουγεννιάτικες δράσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθ

...
Read more...

Περιθώριο ανόδου 91% για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο δίνει η Deutsche Bank

Σημαντικά περιθώρια ανόδου "βλέπει" η Deutsche Bank για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών, τα οποία διαμορφώνονται 91% σε μέσο όρο, χωρίς να περιλαμβάνεται η μετοχή της Eurobank καθώς η γερμανική τράπεζα δεν την καλύπτει πλέον λόγω της σχέσης της ως συμβούλου σχέδιο για τη δημιουργία SPV μετά το deal Με την Grivalia

Read more...

Τράπεζα Κύπρου: «Γέφυρες» με τους συνδικαλιστές χτίζει ο CEO

Γέφυρες με την ΕΤΥΚ κτίζει η ανώτατη διεύθυνση της Τρ. Κύπρου αναγνωρίζοντας πλέον ότι η συμπόρευση με την οργάνωση των εργαζομένων στην επίτευξη του στόχου για μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό του συστήματος μισθοδοσίας αποτελεί μονόδρομο.

Read more...

Grivalia: Συμφωνία και από μέτοχο μειοψηφίας στη συγχώνευση με Eurobank

Σημαντικό όφελος έχουν οι μέτοχοι της Grivalia ΑΕΕΑΠ από τη συμφωνία συγχώνευσης με τη Eurobank, υποστήριξε χθες η διοίκηση της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της πρώτης από τις γενικές συνελεύσεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το deal.

Ο πρόεδρος Νικ. Μπέρτσος και ο διευθύνων σύμβουλος Γ. Χρυσικός υποστήριξαν, επίσης, πως η άνοδος της μετοχής της

...
Read more...

Το deal Eurobank-Grivalia πάγωσε την πώληση 630 ακινήτων

Στην αναθεώρηση της στρατηγικής του ως προς την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων που έχουν περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας ως ανακτημένες εξασφαλίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων προχωρά ο όμιλος της Eurobank, μετά τη συμφωνία κοινής πορείας με την εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Grivalia.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το pr

...
Read more...

Πειραιώς: Η booking.com στους συνεργάτες του προγράμματος των yellows

Η Τράπεζα Πειραιώς διοργανώνει έναν ακόμη μεγάλο διαγωνισμό, όπου 200 τυχεροί θα κερδίσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε yellows.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα Μέλη του Προγράμματος Επιβράβευσης yellow που θα πραγματοποιήσουν αγορές από 10/12/2018 έως και τις 15/01/2019, με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς που συμμε

...
Read more...

Νέα συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς στις ΑΠΕ

Η Τράπεζα Πειραιώς με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες της αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές ενδιαφέροντος των αγροτών και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνει μια ακόμα συνεργασία της στον κλάδο των ΑΠΕ, με την εταιρεία «Θ. ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΜΕΠΕ».

Σκοπός του προγράμμ

...
Read more...

Εκστρατεία τραπεζών προς χρεωμένες εταιρείες για ρυθμίσεις μέσω εξωδικαστικού

Σε αποφασιστική στήριξη του εργαλείου του εξωδικαστικού μηχανισμού προκειμένου να δώσουν λύσεις σε υπερχρεωμένες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα προχωρήσουν οι τράπεζες, μετά την παράταση ισχύος του μηχανισμού για ένα έτος

Read more...

Πώς αποτιμά η Deutsche Bank τις ελληνικές τράπεζες

Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες βλέπει η Deutsche Bank, όπως αναφέρει στην τακτική έκθεσή της για τις τραπεζικές αποτιμήσεις.

Ο οίκος βλέπει περιθώριο ανόδου 136% για τη μετοχή της Εθνικής, καθώς διατηρεί τιμή-στόχο στα 2,7 ευρώ (έναντι 1,2 ευρώ στο ταμπλό) και σύσταση «buy». Αγορά συστήνει και για τον τίτλο της Alpha Bank (στα 2

...
Read more...

Νέος παιδικός αποταμιευτικός λογαριασμός «yellowkid»

Με ένα νέο παιδικό αποταμιευτικό λογαριασμό, τον «yellowkid» η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει μια σύγχρονη λύση συστηματικής αποταμίευσης για όσους επιθυμούν να συγκεντρώσουν κεφάλαια για την κάλυψη των αναγκών και την πραγματοποίηση κάθε ευχής των παιδιών τους.

Read more...

Πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001 η Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ετήσιου επανελέγχου του διεθνώς αναγνωρισμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά ΕΝ ISO 9001, πιστοποιήθηκε εκ νέου για το σύνολο των υπηρεσιών που αφορούν:

• στην ταμειακή διαχείριση και τις μηχανογραφημένες πληρωμές Κοινοτικών Γεωργικών Ενισχύσεων προς παραγωγούς - τελικούς αποδέκτες, οι οπο

...
Read more...
Subscribe to this RSS feed