Menu

Ετοιμο το σχέδιο Ντράγκι για ασφαλή «ευρωομόλογα»

Το σχέδιο για μια νέα κατηγορία ασφαλών χρηματοοικονομικών στοιχείων ενεργητικού για την ενίσχυση της ευρωζώνης θα δημοσιευτεί πολύ σύντομα, μετά από ένα χρόνο καθυστέρηση, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Η έκθεση, την οποία έχει παραγγείλει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα περιλαμβάνει μια πρόταση γ

...
Read more...

Αποχωρεί από τη Eurobank ο Σωτήρης Συρμακέζης

H Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο κ. Σωτήριος Συρμακέζης, Group Chief Digital & Technology Officer και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της Τράπεζας, αποχωρεί από τον Όμιλο.

Οπως έχει γράψει , ο κ. Συρμακέζης αναμένεται να ενταχθεί στο ανώτατο στελεχιακό δυναμικό της Credicom, ως επικεφαλής στο κομμάτι του retail και τ

...
Read more...

Fitch: Αξιολόγηση Β για τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha Βank

Πιστοληπτική αξιολόγηση Β με θετικό outlook στα καλυμμένα ομόλογα που αναμένεται να εκδώσει η Alpha Bank δίνει η Fitch σε έκθεσή της. 

Σημειώνεται ότι η Alpha Bank αναμένεται να εκδώσει 5ετή καλυμμένα ομόλογα, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ. 

Η Fitch σημειώνει ότι το «ταβάνι» αξιολόγησης της χώρας στο Β περιορίζει και το rating των τίτλων στα αντίστοιχ

...
Read more...

Moody's: Αξιολόγηση Β3 για τα καλυμμένα ομόλογα της Alpha Βank

Πιστοληπτική αξιολόγηση Β3 στα καλυμμένα ομόλογα που αναμένεται να εκδώσει η Alpha Bank δίνει η Moody's σε έκθεσή της. 

Σημειώνεται ότι η Alpha Bank αναμένεται να εκδώσει 5ετή καλυμμένα ομόλογα ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ. 

Η Moodys σημειώνει ότι το "ταβάνι" αξιολόγησης της χώρας, στο Β3, περιορίζει και το rating των τίτλων στα αντίστοιχα επίπεδα. 

 

...
Read more...

Σε έκδοση 5ετούς καλυμμένου ομολόγου προχωρά η Alpha Bank

Στις Barclays, Citi, Commerzbank, J.P. Morgan και NatWest Markets ανέθεσε η Alpha Bank να διοργανώσουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ανά την Ευρώπη προκειμένου να προωθηθεί έκδοση καλυμμένου ομολόγου πενταετούς διάρκειας.

Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα.

Η έκδοση αναμένεται να αξιολογηθεί με «B3» από τη Moody’s και «B» από την F

...
Read more...

Η Εθνική Τράπεζα μηδένισε την εξάρτηση από τον ELA

Στην πλήρη απεξάρτησή της από τον ακριβό δανεισμό που είχε αντλήσει από τον έκτακτο μηχανισμού ρευστότητας (ELA) της ΤτΕ προχώρησε το Δεκέμβριο η Εθνική Τράπεζα.

Την απόφαση να μηδενίσει τον ELA είχε αναγγείλει η διοίκηση της τράπεζας από το καλοκαίρι και μετά σε όλες τις τηλεδιασκέψεις με τους ξένους αναλυτές.

Κατόπιν αυτού η Εθνική είναι η πρώτη τρ

...
Read more...

Δάνεια: Οι ρυθμίσεις που «σκάνε» και ο πονοκέφαλος των ακινήτων

Ρυθμισμένα δάνεια ύψους 11,2 δισ. ευρώ, από το σύνολο των 51,1 δισ. ευρώ που έχουν μπει κατά τη διάρκεια τους σε ρύθμιση, «ξανακοκκινίζουν» και βρίσκονται σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος σε καθυστέρηση άνω των 3 μηνών, γεγονός που καταδεικνύει την αδυναμία στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος των δανειοληπτών όσον αφορά την μεσοπρόθεσμη προοπτική ε

...
Read more...

Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η πώληση κόκκινων δανείων στη Ρουμανία

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με την Tράπεζα Πειραιώς Ρουμανίας ολοκλήρωσαν την πώληση χαρτοφυλακίου συνολικής αξίας €0,2δισ.

Τα δάνεια αυτά προήλθαν από την αγορά της Ρουμανίας και πωλήθηκαν στον Όμιλο Kruk.

H πώληση σε συνδυασμό με προγενέστερες πωλήσεις παρόμοιων χαρτοφυλακίων ύψους €0,4δισ. είναι μέρος της συστηματικής προσπάθε

...
Read more...

Ποιοι κλάδοι κάνουν… πρωταθλητισμό στα NPLs

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η Τράπεζα της Ελλάδος για τη διάρθρωση των κόκκινων δανείων. Όπως προκύπτει οι πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε ποσοστό 66,5% ενώ οι μεσαίες 38,9%. Πρωταθλήτριες σε επίπεδο κλάδων τις εταιρείες εστίασης, στις οποίες τα κόκκινα δάνεια ανέρχονται στο 77,9% του συνολικού δανεισμού

...
Read more...

Attica Bank: Σε Παρίσι και Λονδίνο ο Π. Ρουμελιώτης για ραντεβού με επενδυτές

Ο Πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης και στελέχη της τράπεζας αναχωρούν τη Δευτέρα 21.01.2018 για Παρίσι και Λονδίνο, προκειμένου να συναντήσουν ξένους επενδυτές, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή τους στη 2η τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση

...
Read more...

Κομισιόν: Μειώθηκαν οριακά τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα

Mείωση ύψους 0,6% των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα, μεταξύ 2016 και 2017, καταγράφει η πρώτη έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι αναμένεται επιτάχυνσή της το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, η έκθεση της Επιτροπής σημειώνει ότι στην Ελλάδα, το ποσοστό των μη εξ

...
Read more...

ΤτΕ: Θετικό το «απόθεμα ασφαλείας» για τις τράπεζες

Με δεδομένο ότι οι τράπεζες έχουν μπροστά τους μία σειρά από υποχρεώσεις και προκλήσεις που προκύπτουν τόσο από την εφαρμογή του Διεθνούς Λογιστικού Προτύπου 9, τις αυστηρότερες προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα οποία θα γεννηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2018 αλλά και από τα επικείμενα τεστ αντοχής η Τράπεζα της Ελλάδος χαρακτηρίζει – υπό

...
Read more...

ΤτΕ: Να ανοίξει η βεντάλια λύσεων για τα κόκκινα δάνεια

Ευοίωνες εμφανίζονται οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

Στην έκθεσή της για την «Επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος» τονίζει ότι φέτος αναμένεται αύξηση ΑΕΠ κατά 2,4%, ενώ η ενιαία νομισματική πολιτική στη ζώνη του ευρώ παρα

...
Read more...

Eurobank: Εξαγόρασε τις προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου

Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς του συνόλου των προνομιούχων άνευ ψήφου μετοχών της, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικής ονομαστικής €950.125.000.

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε εν μέρει με μετρητά κι εν μέρει με παράδοση κεφαλαιακών μέσων της κατηγορίας 2 ύψου

...
Read more...

Πειραιώς: Ολοκληρώνει πώληση «κόκκινων» δανείων στη Ρουμανία

Κοντά στην ολοκλήρωση του βρίσκεται ο διαγωνισμός πώλησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της Πειραιώς που είχαν χορηγηθεί στη Ρουμανία, ονομαστικής αξίας 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δάνεια σε οριστική καθυστέρηση, τα οποία είχαν εξαιρεθεί από την πρόσφατη συμφωνία πώλησης της Piraeus Bank Romania S.A. («PBR») στην J.C. Flowers & CO (

...
Read more...

BofA: Στα $2,37 δισ. τα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο

Η Bank of America ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα κέρδη τέταρτου τριμήνου υποχώρησαν σε σχέση με πέρυσι, καθώς δέχθηκαν πλήγμα $ 2,9 δισ. από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η τράπεζα με έδρα τη Σάρλοτ ανακοίνωσε κέρδη $2,37 δισ. ή 20 σεντς ανά μετοχή. Χωρίς την έκτακτη φορολογική χρέωση, τα κέρδη θα ανέρχονταν στα 5,3 δισ. ή 47 σεντς ανά μετοχή.

Οι αναλ

...
Read more...

Goldman Sachs: Ζημίες $2,14 δισ. το Q4 λόγω φορολογικού χτυπήματος

Mια φορολογική επιβάρυνση $4,4 δισ. από το νέο φορολογικό νόμο και η κατάρρευση των εσόδων από το trading ομολόγων διάβρωσαν τα κέρδη της Goldman Sachs, αναγκάζοντας την επενδυτική τράπεζα να ανακοινώσει τριμηνιαίες ζημίες για πρώτη φορά από το 2011.

Πριν από τρεις εβδομάδες, η αμερικάνικη τράπεζα προειδοποίησε ότι θα δεχθεί φορολογικό «χτύπημα» περ

...
Read more...

Εκπτωση στα φορολογικά βάρη για ακίνητα ζητούν οι τράπεζες

Την αισθητή μείωση του ΕΝΦΙΑ για όσο χρονικό διάστημα διακρατήσουν τα χιλιάδες ακίνητα που θα βρεθούν τους επόμενους μήνες στην κατοχή τους - αφενός από τους πλειστηριασμούς, αφετέρου από τις οικειοθελείς παραδόσεις και ανταλλαγές ακινήτων από τους «κόκκινους» δανειολήπτες- και τον υπολογισμό του φόρου μεταβίβασης στις αγοραπωλησίες ακινήτων με βάσ

...
Read more...

Citi: Zημίες $18,3 δισ. το Q4 με φορολογικό «χτύπημα»

Η Citigroup ανακοίνωσε ζημίες 18,3 δισ. δολάρια ή 7,15 δολάρια ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, με τα κέρδη της να «διαγράφονται» από φορολογική επιβάρυνση 22 δισ. δολάρια που σχετίζεται με τον νέο φορολογικό νόμο.

Αν και το νέο φορολογικό πλαίσιο αναμένεται να βοηθήσει τη Citigroup και άλλες μεγάλες αμερικανικές τ

...
Read more...

Στην Creditcom ο Σωτήρης Συρμακέζης

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τη λειτουργία της Credicom, υπό τη νέα της μορφή, βρίσκεται η πρώτη «start-up» τράπεζα, που θα επικεντρωθεί στο κομμάτι του digital.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Credicom, στην οποία τα ηνία έχει αναλάβει η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, συγκεντρώνει τα στελέχη που θα απαρτίσουν την ηγετική της ομάδα και προετο

...
Read more...
Subscribe to this RSS feed