Menu

Θετική αξιολόγηση για την Εταιρική Υπευθυνότητα της Τράπεζας Πειραιώς

Το σημαντικό περιβαλλοντικό έργο της Τράπεζας Πειραιώς, αναγνωρίστηκε για μια ακόμα φορά κατά την πρόσφατη αξιολόγηση του διεθνούς δείκτη CDP (Carbon Disclosure Project), για θέματα κλιματικής αλλαγής και περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η Πειραιώς είναι η μόνη ελληνική τράπεζα που κατατάσσεται στο πολύ καλό επίπεδο “Management Β”, που είναι άνω του μέ

...
Read more...

Η Alpha Asset Management στην παγκόσμια πρωτοβουλία PRI του ΟΗΕ

Η Alpha Asset Management Α.Ε.∆.Α.Κ. εντάχθηκε, τον ∆εκέμβριο 2018, στην παγκόσμια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών Principles for Responsible Investment Initiative (PRI), που αποτελεί το κορυφαίο δίκτυο για την προώθηση των υπεύθυνων επενδύσεων.

Η πρωτοβουλία PRI αριθμεί περισσότερα από 2.200 μέλη, που περιλαμβάνουν διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων

...
Read more...

Καραμούζης: Δυσθεώρητο το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Το δυσθεώρητο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και την ανάπτυξη της οικονομίας έθεσε ως βασικές προϋποθέσεις για την εξασφάλιση ενός υγιούς τραπεζικού συστήματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Νικόλαος Καραμούζης.

Μιλώντας χθες στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμούζης χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη να βελτιωθούν περαιτέρω

...
Read more...

Προστασία ορισμένου χρόνου ζητούν οι τράπεζες για τον νέο ν.Κατσέλη

Δύσβατος αποδεικνύεται ο δρόμος για τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου προστασίας των αδύναμων δανειοληπτών, καθώς μία εβδομάδα μετά τη συμφωνία τους στις προϋποθέσεις παροχής προστασίας με το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, κυβέρνηση και τράπεζες ξανακάθονται σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Read more...

Τρ. Κύπρου: Υπερβαίνουν τις εποπτικές απαιτήσεις τα κεφάλαια

Τα εποπτικά κεφάλαια της υπερβαίνουν τις ελάχιστες εποπτικές απαιτήσεις, σημειώνει η Τρ. Κύπρου σε ανακοίνωσή της αναφέροντας παράλληλα ότι έχει σημειωθεί καλή πρόοδος για την ολοκλήρωση του Project Helix, το οποίο αφορά την πώληση €2.7 δισ. Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της ετήσιας Διαδικασίας Εποπτικ

...
Read more...

Ενισχύονται οι θέσεις των shorts στις ελληνικές τράπεζες, επιστρέφει δριμύτερο και το Marshall

Το ισχυρό ράλι που έχουν καταγράψει οι μετοχές των ελληνικών συστημικών τραπεζών από τα χαμηλά του Ιανουαρίου "ανοίγει", όπως φαίνεται, τις επιθετικές ορέξεις των short funds, δείχνοντας πως ουσιαστικά δεν πιστεύουν ότι η ανοδική τάση θα διατηρηθεί και πως δεν εκτιμούν ότι θα χάσουν από την αύξηση των αρνητικών τους στοιχημάτων.

Read more...

Πράετ: Η ΕΚΤ θα συζητήσει πολύ σύντομα για νέα δάνεια σε τράπεζες

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσει «πολύ σύντομα» αν θα παρέχει νέο γύρο πολυετών δανείων σε τράπεζες, αλλά ίσως να μην αποφασίσει αμέσως για τους όρους, σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της, Πίτερ Πράετ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ανέφερε ότι «η συζήτηση θα έρθει πολύ σύντομα στο Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε αποφάσεις

...
Read more...

Φ. Κουρμούσης: Δεν θα είναι οριζόντια η επιδότηση στον ν. Κατσέλη

«Είμαστε πολύ κοντά σε συνολική συμφωνία για να έρθει στη βουλή την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, σε ό,τι αφορά τον νόμο Κατσέλη.

Ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί στα όρια που θα ισχύσουν καθώς, όπως είπε, η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. «Στόχος είναι τα όρια και οι διαδικασίες που θα τεθούν ν

...
Read more...

ΕΤΕ: Ανοδο κερδοφορίας φέρνει η ακύρωση του Titlos

Σημαντική άνοδο στα προ προβλέψεων αλλά και στα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας φέρνει, σύμφωνα με αναλυτές, η συμφωνία με την Ελληνική Δημοκρατία για την ακύρωση του προγράμματος Titlos, δικαιολογώντας υψηλότερη κεφαλαιοποίηση για την τράπεζα.

Με βάση τη συμφωνία, η Εθνική Τράπεζα ακυρώνει τη σύμβαση ανταλλαγής επιτοκίων (πρόγραμμα Titlos) και λα

...
Read more...

Η Εθνική στην πρώτη θέση στον τομέα της Ενέργειας

Η Εθνική Τράπεζα θα συνεχίσει να παίζει και το 2019 πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας, χρηματοδοτώντας τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην κατασκευή ενεργειακών υποδομών και στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική έφτασε το 2018 τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε εγκεκριμένα πιστωτικά όρια στον τομέα της ε

...
Read more...

Deutsche Bank: Θετικές οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη

Θετικές για τις ελληνικές τράπεζες χαρακτηρίζει τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη η Deutsche Bank σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τον κλάδο. 

Ο οίκος διατηρεί τις συστάσεις "buy" για τις μετοχές των Alpha Bankκαι Εθνικής, με τις τιμές-στόχους στα 1,5 ευρώ και 1,4 ευρώ αντίστοιχα, ενώ διατηρεί "hold" για την Τράπεζα Π

...
Read more...

Μεγάλου: Μειώνονται κατά 50 δισ. τα τραπεζικά NPLs ως το 2021

Το υψηλό επίπεδο «κόκκινων» δανείων στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο ζήτημα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθεί η ελληνική οικονομία, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Όπως ανέφερε, υπήρξε «σημαντική βελτίωση» στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, ωστόσο «θα ήθελα να δω ακόμα περισσότερα στη μείωση του ποσο

...
Read more...

Μητσοτάκης: Οι τράπεζες να επιβραβεύουν τους συνεπείς δανειολήπτες

Να συμπεριλάβουν στην τελική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και συγκεκριμένα μέτρα για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών ζήτησε σήμερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τους εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών με τους οποίους είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη συνάντηση μετείχαν οι κ. Νίκος Καρα

...
Read more...

Attica Bank: Με αυστηρά όρια τα δυο δάνεια σε Πολάκη

Αδικη χαρακτηρίζει η διοίκηση της Attica Bank τη στοχοποίηση της αναφορικά με τα δυο καταναλωτικά δάνεια που έλαβε ο Παύλος Πολάκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθαρίζει ότι «η χορήγηση έγινε με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά», καθώς πρόκειται για «δύο τυποποιημένα συνήθη δανειακά προϊόντα, που χορηγήθηκαν με την

...
Read more...

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά εξηγήσεις για το δάνειο του Πολάκη

Την παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος προκαλεί η χορήγηση δύο καταναλωτικών δανείων συνολικού ύψους 100.000 ευρώ στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Read more...

Ερχονται τα πάνω-κάτω για τους εργαζόμενους στις τράπεζες

Αντιμέτωπες με ένα ακόμη πρόβλημα αναμένεται να βρεθούν εφεξής οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών. Αυτή τη φορά το ζήτημα αφορά τις σχέσεις με τους εργαζόμενους.

Εκτός από τα νέου τύπου και φτωχότερα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, στο κάδρο προστίθεται και η μετακίνηση αρκετών τραπεζοϋπαλλήλων στις Εταιρείες Ειδικού Σκοπού (SPV), στις οποίες θα με

...
Read more...
Subscribe to this RSS feed