Menu

Έρχεται κούρεμα έως 85% για τα δάνεια από τις τράπεζες

Δραστικά κουρέματα οφειλών θα επιδιώξουν οι τράπεζες να ρυθμίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών που δεν έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη.

Read more...

Τράπεζες και επενδύσεις σε "ασταθή κατάσταση" λόγο της πολιτικής αβεβαιότητας

Αντιμέτωπη με μια νέα απειλή βρίσκεται η ελληνική οικονομία, καθώς, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία, κλυδωνίζεται εκ νέου από το ρίσκο της πολιτικής αστάθειας, που έρχεται να προστεθεί ήδη αρνητικό κλίμα που υπονομεύει τις όποιες δειλές προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας και τις προσπάθειες των ελληνικών επιχειρήσεων να κερδίσουν την άνιση μάχη με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους

Read more...

Ο γρίφος των κόκκινων δανείων για τους εγχώριους ομίλους

Η πτώση των ελληνικών τραπεζών, που ξεπερνά το 40% σε επίπεδα κεφαλαιοποίησης από τις αρχές της χρονιάς, έχει βρεθεί επίκεντρο της αγοράς το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας αντιδράσεις, δηλώσεις και συσκέψεις από την πλευρά τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και πολλών Ελλήνων αξιωματούχων.

Read more...

Πατάνε γκάζι οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων

Ανεβάζουν ταχύτητα οι εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ακολουθώντας τη σταδιακή αύξηση των πωλήσεων NPLs.

Read more...

Τρέχουν να προλάβουν τις τεχνολογικές εξελίξεις οι τράπεζες

Επενδύσεις της τάξεως των 900 εκατ - 1 δισ ευρώ, θα απαιτηθούν από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες την προσεχή τριετία για την τεχνολογική αναβάθμιση του συνόλου των υποδομών τους

Read more...

Περιθώριο 1 – 2 ετών θα δίνουν στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων οι τράπεζες

Μετά την πώληση των μειοψηφικών ποσοστών της στα δάνεια που έχει από κοινού με τις άλλες τράπεζες, η Eurobank ετοιμάζει και νέα αυτόνομη έξοδο από "βαλτωμένες" αναδιαρθρώσεις

Read more...

Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με την ERGO Ασφαλιστική

Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. - θυγατρική του παγκόσμιου ασφαλιστικού Ομίλου Munich Re - την επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας τους σε προϊόντα γενικών ασφαλειών μέχρι το 2030.

Read more...

Alpha Bank: Θα συνεχίσει να συρρικνώνεται το εργατικό δυναμικό της χώρας

Σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας υπεχώρησε περαιτέρω στο 19,0% τον Ιούλιο του 2018 έναντι 20,9% τον Ιούλιο του 2017, ενώ κατά μέσο όρο στο πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκε σε 19,8%.

Όπως επισημαίνει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο της δελτίο, η μείωση του ποσοστού ανεργίας οφείλεται κατά κύριο

...
Read more...

Ξεκινά το «παζάρι» για το Ερρίκος Ντυνάν

Δύο δεσμευτικές προσφορές, οι οποίες επιδέχονται βελτιώσεων, έχει στα χέρια της η Τράπεζα Πειραιώς, για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ημιθέα ΑΕ, που ελέγχει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Το Ίδρυμα Ωνάση και η American Hospital (σ.σ. η εταιρεία που αγόρασε, πρόσφατα, τη θυγατρική του Υγεία στα Τίρανα) ήταν οι μόνοι από τους επενδυτέ

...
Read more...

Πειραιώς: Χρηματοδότηση 40 εκατ. σε Thomas Cook για επενδύσεις στην Ελλάδα

Συμφωνία χρηματοδότησης ύψους €40 εκατ. υπέγραψε η Τράπεζα Πειραιώς με την Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), η οποία αποτελεί joint venture μεταξύ της Thomas Cook plc και της LMEY Investments.

Η Tράπεζα Πειραιώς θα είναι η κύρια τράπεζα της TCHI στην Ελλάδα και η χρηματοδότηση που παρέχει πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για νέες επενδύσεις στον εγχώ

...
Read more...

Β2Kapital: Συνεργασία με EBRD και Waterfall στα «κόκκινα» δάνεια

Ο Όμιλος B2Holding ASA ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και τη Waterfall Asset Management για τη δημιουργία ενός κοινού επενδυτικού σχήματος (co-investment structure) για το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων "Venus", το οποίο είχε εξαγοράσει από την Alpha Bank το Μάρτιο του 2018.

Το

...
Read more...

Τι ρυθμίσεις κάνουν τα funds στους κόκκινους δανειολήπτες

Αντιμέτωποι με τα ξένα funds βρίσκονται περισσότεροι από 150.000 δανειολήπτες, των οποίων το κόκκινο καταναλωτικό δάνεια, τα χρέη από πιστωτικές κάρτες και οι μη εξυπηρετούμενες οφειλές από υπεραναλήψεις μετρητών αγοράσθηκαν από τις ξένες εταιρείες.

Στην πρώτη επαφή με τους εκπροσώπους των ξένων funds, είτε πρόκειται για δικηγορικά γραφεία, είτε για

...
Read more...

Στο μικροσκόπιο του SSM τα πλάνα των τραπεζών για τη μείωση των NPEs

Στο μικροσκόπιο του SSM μπαίνουν τα πλάνα των τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους στην τριετία 2019 – 2021, με τις πρώτες συζητήσεις επί των στόχων να ξεκινούν αύριο Πέμπτη στην Αθήνα όπου καταφθάνουν κλιμάκια του επόπτη

Read more...

Μπαίνουν υποχρεωτικά POS σε περίπτερα, θέατρα και ταξί

Σε επέκταση της υποχρέωσης εγκατάστασης POS σε δεκάδες επαγγέλματα προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση θα εκδοθεί σύντομα και οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν πρέπει σε διάστημα τριών μηνών να εγκαταστήσουν αυτόματα μηχανήματα (POS) για συναλλαγές με κάρτες.

Read more...

Δραγασάκης: Τώρα μπορούμε να εφαρμόσουμε τη δική μας αναπτυξιακή στρατηγική

Η ρευστότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων βελτιώνεται, οι καταθέσεις επιστρέφουν, και το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά πιστωτικής επέκτασης σε ό,τι αφορά στα επιχειρηματικά δάνεια. Αυτά διαπιστώθηκαν στην σημερινή η συνεδρίαση της κοινής επιτροπής συνεργασίας ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, των μελών του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και των Διοικήσεων των τεσσάρων συστημικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων και της Attica Bank, με αντικείμενο: «Ρευστότητα της οικονομίας και χρηματοδότηση της ανάπτυξης».

Read more...
Subscribe to this RSS feed